tiistai 22. tammikuuta 2013

How to: kukkahame

Heipsan! Olen täällä blogissani aika monta DIY projektiani ehtinytkin jo esitellä, mutta nyt päätin viedä homman  niin sanotusti 'to the next level' ja väsätä tästä kukkahamosesta oikein kunnon ohjeet kaikille kiinnostuneille. Olen siis tämän ohjeistuksen kanssa ihan ihka ensimmäistä kertaa tekemisissä, eli antakaa anteeksi jos jää joitain epäselviä kohtia. Kysyä tottakai aina saa, vastailen ja tarkennan mielelläni!:)

Tällaista hamosta siis lähdetään väsäämään...
Tarvitset:
 -noin 1m 10cm haluamaasi kangasta
 -sakset
 -kankaaseen sopivaa ompelulankaa
 -nuppineuloja
 -mittanauhan
 -noin 15cm pitkän vetoketjun


Leikkaa kankaasta kaksi 45cm x110cm palaa niin, että hulpio (se erilainen, ei leikattu reuna) on lyhyen sivun suuntaisesti. Mittaa sitten vyötärönympäryksesi ja leikkaa 12cm x vyötärösi cm kokoinen pala myös niin, että lyhyt reuna on hulpion suuntainen. Jätä kaikkiin reunoihin 1cm saumanvaraa ompelua varten.Taittele isojen kappaleiden pitkät reunat ns 'lautalaskoksille' (kuvassa alla) ja neulaa ne kiinni. Tässä vaiheessa pidä huolta että taittelun ja neulaamisen jälkeen kappaleidesi yhteenlaskettu leveys on sama kuin vyötärökaitaleesi leveys. Leveyteen voit vaikuttaa tekemällä joko isompia tai pienempiä laskoksia. Ompele sitten isot kappaleet toisesta lyhyestä reunasta yhteen oikeat puolet vastakkain.Taita vyötärökaitale kaksinkerroin niin että oikea puoli jää ulos ja neulaa se kiinni hameesi yläreunaan lautalaskosten päälle. Ole huolellinen etteivät laskokset pääse kääntymään väärään asentoon. Ompele sitten vyötärökaitale kiinni hameeseen.


Tämän jälkeen sinulla pitäisi olla käsissäsi jotain alla olevan kuvan tapaista. Voit halutessasi ommella vielä tikkauksen vyötärökaitaleen reunaan kuten kuvassa (vähän heikohkosti) näkyy.


Vaihda sitten koneeseesi vetoketjupaininjalka ja neulaa vetoketju kiinni vielä auki olevaan lyhyeen reunaan. Ompele molemmat vetoketjun puolikkaat kiinni hameen reunoihin kankaan oikea puoli vetoketjun ulos jäävää puolta vastaan.


Ompele sitten loppu helmasta kiinni oikeat puolet vastakkain ja viimeistele vetoketjun alkukohta tarvittaessa käsin.


Huolittele saumanvarat siksak-ompeleella ja päärmää hameesi helma. Valmis!


Tämän jälkeen vain mielikuvitus on rajana hamekokoelmasi kasvattamisessa, sillä samalla ohjeella voit tehdä tosi erilaisia hameita esim kuviota, vyötärökaitaleen leveyttä, kankaan paksuutta tai hameen pituutta vaihtelemalla!2 kommenttia: