lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kuinka selvitä mannerten välisestä lennosta hengissä (ja ehkä jopa tyylillä...)

Heipsan reissaajat! Nyt perillä Chilessä muutaman päivän oleskeltuani onkin vuorossa vähän erilainen postaus, aijoin nimittäin auliisti jakaa kanssanne parhaat vinkkini lentomatkustamiseen niin tyylin kuin matkustusmukavuudenkin kannalta. Asiaa ja tärppejä tuli mieleen aika paljon ja toivonkin että niistä on teille jotain iloa ja hyötyä. Pitkillä lentomatkoilla ehdottomasti ykkösjuttu ainakin itselleni on mukavuus, joten aloitetaan siitä:


Vaatteet eivätkä myöskään asusteet eivät saisi missään nimessä millään tavalla kiristää tai puristaa. Väljät ja ilmavat vaatteet ovat siis must juttu, eikä hiostavien tekokuitujenkaan karttaminen välttämättä ole huono idea. Kenkien kannattaa olla mukavat ja jo jonkin verran käytetyt, koska lentokentillä tulee helposti käveltyä monia kilometrejä reissun aikana. Itselleni ympäri ämpäri juoksenteleminen hiertävissä korkkareissa painavaa laukkua perässäni retuuttaen ei ainakaan ole kovin houkutteleva ajatus... Hiukset kannattaa mielestäni ehdottomasti laittaa kiinni, sillä niin ne pysyvät sekä siistimpinä että puhtaampina eivätkä ole jatkuvasti tiellä tai hiostamassa.
Nyt varmaan ihmettelette kaikki suu auki että miten noiden edellä mainittujen kriteerien sisällä voi muka makustaa tyylikkäästi..? Täytyykin myöntää että siihen tarvitaan iso saavillinen mielikuvitusta ja luovuutta! Itse päädyin maximekon, väljän neuleen, statement vyön ja leobardikenkien yhdistelmään. Koneessa vyön sai helposti pois ja matka taittui yhtä mukavasti kuin yöpuvussa! Voin ehdottomasti suositella maximekkoa osana matkustusasua, sillä sen ympärille saa helposti rakennettua haluamansa tyylin tinkimättä mukavuudesta. Neule tuo rennon mekon rinnalle hieman ryhtiä ja lämmittää mukavasti viileämpinä hetkinä. Suosittelen valitsemaan asuun yhden statement asusteen, jolla voi kätevästi huijata pois asun rentoutta. Itselläni tuo asuste oli peplumvyö, mutta vaikkapa näyttävä kaulakoru hoitaisi homman varmasti yhtä hyvin.

Lentomatkan jälkeen on usein kaikkea muuta kuin hehkeä ja nätti olo ja laittautumista ennen matkakohteeseen saapumista hankaloittaa vielä kaiken lisäksi rajoitettu nesteiden määrä käsimatkatavaroissa. Voiteiden, ripsarin, huulipunan, hammastahnan ymsyms pitää siis olla alle desin purnukoissa ja minigrip pussissa. Itse päätin lähteä matkaan kokonaan ilman meikkiä ja meikata kevyesti vasta juuri ennen Chilen maankamaralle saapumista. 18 tuntia lentokoneessa meikit naamassa ei nimittäin tee hyvää iholle eikä turvotukselle. Ihoa puhdistin aika-ajoin kosteuspyyhkeillä ja lisäilin kosteusvoidetta sekä huulirasvaa vähän väliä välttääkseni ihon kuivumista lentokoneen ilmastoinnin armoilla.


Ulkoisen kosteutuksen lisäksi ehdottoman tärkeää on juoda paaaaaljon vettä! Se vähentää turvotusta, auttaa aineenvaihduntaa toimimaan hyvin lentokoneruoista huolimatta ja kosteuttaa ihoa sisältä päin. Aivan ehdoton kauneustuote matkalla oli myös minipullo kuivashamppoota, jonka ansiosta perille päästyäni ja hiukset avattuani sain kuontalooni edes jonkunlaista eloa ja tuuheutta. Myös pienet yksityiskohdat vaikuttavat kokonaislookkiin todella paljon, joten esim kynnet kannattaa lakata huolella ja siistiksi.


 Näillä avuin pääsin perille ja näin upealla auringonnousulla Chile minut toivotti tervetulleeksi. On kieltämättä aika hassua olla täällä taas! Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apua, kivoja reissuja kaikille!:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti