lauantai 15. syyskuuta 2012

DIY päivä

Tuossa eräs kaunis päivä sain käsittämättömän innostuksen alkaa tehdä sitä ja tätä ja tuota itse. Ikään kuin minulla sellaista innostusta ei aina olisi, mutta tuona päivänä sattui kohdalle oikein superboosti! Suuntasin siis kangaslaatikoilleni ja nappasin sieltä pari päivää takaperin ostamani ihanan raidallisen trikookankaan. Olin heti tuon kyseisen ihanuuden kaupassa nähdessäni tiennyt mitä siitä tulee: maximekko! Ja sitten ei kun vain ompelukone esille. Maximekot on siitä käteviä että ne on useimmiten tosi helppo ja nopea tehdä, niistä tulee lähes poikkeuksetta tosi kivoja, niihin on helppo yhdistää erilaisia asusteita, sopivat korkojen sekä matalien kenkien kanssa, niitä voi käyttää hieman syksymmälläkin koska pitkä helma pitää sääret lämpöisinä.... Ehkä jo tajusitte että olen näin lähiaikoina hiukan tykästynyt maximekkoihin?:D Tällainen tämänkertaisesta mekostani siis tuli. ...rakastan tuota tasku-yksityiskohtaa, sen on mielestäni aivan ihana kun tajusin laittaa sen noin rempseästi vinoon. Laahustaessani ympäri taloamme tuo uusi tekele päälläni äitini sanoi että eihän tuota voi missään käyttää, se näyttää ihan yöpuvulta! ..kommentiin tosin saattoi hieman vaikuttaa jalassani olevat jättivillasukat sekä sekava hiuspehko.. Mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan, voiko tuota käytää vai luullanko minua tuolla harmailla kaduilla haahuillessani unissakävelijäksi?Mekko tuli valmiiksi mutta innostusta tekemiseen riitti vieläkin. Päätinpä siis toteuttaa ideani rennosta pitsiselkäisestä t-paidasta. Kaapissani oli jo jonkin aikaa pyörinyt harmaa löysä paita, josta olin joskus muinoin leikannut kauluksen suuremmaksi. Kuitenkiin tuo kyseinen vaatekappale tuntui aika tylsältä sellaisesaan, eli kävi projektiini loistavasti! Olen erittäin hyvä haalimaan varastoihini kaiken laista ´tätä voi vielä jossain tarvita´- kamaa, eli sopivan kokoinen pitsinpalanenkin löytyi nopeasti. Ei kun vain paidan selkämys halki, yläreunoihin rypytykset ja suipoksi kolmioksi leikattu pitsi huratetaan kiinni. Voilá! Varmastikin yksi helpoimmista DIY jutuista ikinä.
Tästäkään en ilmeisesti saanut tarpeekseni (minähän tietä jo varoittelin että käynnissä oli superboostipäivä!:D) vaan harhaannuin uudestaan varastojani tutkimaan. Jostain oli käsiini eksynyt reilun kokoinen pala hennon vaaleanpunaista kangasta. Hetken löytöäni ihmeteltyäni keksin että siitähän saisi aivan mahtavan peplum-topin. Taas siis alkoi touhotus uudestaan ja valtasin oman huoneeni lisäksi (ja muun perheen harmiksi) vielä keittiön pöydänkin kaavoitusta varten. Sotku ja talon valtaus kuitenkin oli sen arvoista, näin kiva topista nimittäin tuli!
Tähän postaukseen en varsinaisesti viitsinyt mitään sen ihmeempiä ohjeita kirjoittaa, mutta jos kiinnostaa niin kysykää, yritän sitten selittää tekovaiheita tarkemmin!

4 kommenttia:

 1. mun mielestä maksimekko näyttää hyvälle, ei ollenkaan yöpukumaiselle : ) tosi kivoja juttuja oot tehny !

  lauantaimurhetytto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyvä juttu, oliskin ollu ikävää jos just valmistunutta mekkoa olis voinu käyttää vaan yöpukuna! :D

   Poista
 2. No on kyllä hienoja! Mä harrastan kans tota tuunausta ja vaateompelua, et jos kiinnostaa niin käy kattoo mun blogia http://sinisentalonneiti.blogspot.com Sieltä kannattaa selata vähän eteenpäin niin tulee aikuisten vaatteita vastaan, suurin osa ompeluksista on lasten vaatteita tuolla.

  VastaaPoista