tiistai 16. lokakuuta 2012

Make your statement!


Lähiaikoina on näkynyt niin katukuvassa kuin catwalkeillakin paljon niin sanottuja statement-koruja. Itsekin olen niihin jo aivan hurahtanut ja muutaman näperrellyt, tässä postauksessa vinkkejä eilisessä asukuvassa vilahtaneeseen koruun.

1. Haali käsiisi kaikki erilaiset haluamaasi värimaailmaan sopivat helmet, napit, niitit, nauhat, kankaat yms. Itse halusin valho-hopeahkon korun joten keskityin niiden eri sävyihin. Materialiksi käy oikeasti melkein mikä vaan, yhteen kerättynä ja samoja värejä edustavana esim vanhat kauniit napitkin voivat näyttää tosi hyviltä. Helmiäkään ei tarvitse kauas lähteä etsimään, oman koruni helmistä suurin osa on sieltä tutusta ja turvallisesta Tiimarista. Riippuen fiiliksestäsi ja ompelutaidoistasi, valitse kiinnitystavaksi joko lanka ja neula tai pitävä liima.


2. Leikkaa paksusta huovasta (Tiimari n 1.5e kpl) kaluamasi kokoinen ja muotoinen pala ja mallaa sitä kaulallesi että lopputuloksesta tulee sellainen kuin haluat. Yhdestä Tiimarin huopa-arkista saa kaksi korua. Tässä vaiheessa kannattaa jo miettiä että mihin kohtaan kiinnitysnauhat laitat, ettei valmis koru lerpata ikävästi. Lerpatusefekti tapahtuu helposti jos kiinnityskohdat ovat liian kaukana toisistaan.














3. Sitten vain ompelet/liimaat valitsemasi helmet ja muut killuttimet kiinni leikkaamaasi huovan palaseen tiheästi kiinni toisiinsa. (tähän vaiheeseen tarvitaan vakaan käden lisäksi paaaaaaljon kärsivällisyyttä) Lopputulos näyttää lähikuvassa jotakuinkin tältä:



4. Kiinnitä kiinnitysnauhat muutamalla pistolla haluamiisi kohtiin ja pujota niihin halutessasi koristehelmet.



5. Solmi nauhat kiinni niskan taakse ja tadaa! Upea ikioma statement-korusi on valmis!


Toivottavasti innostutte tekin! Tämä tyttö lähtee nyt pikaiselle mummolareissulle, moro! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti