keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Galaktiset farkut

Heipsan! Olen jo pidemmän aikaa katsellut sillä silmällä kiiltävä/kimaltavapintaisia farkkuja ja jokunen viikko sitten tilasin netistä sekä hopeisen että kultaisen spraykangasvärin tällaista projektia varten. Halusin luoda vanhoille farkuilleni uuden ilmeen, johon inspiroiduin avaruudesta ja tähtisumusta.


Viimeviikolla sitten vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja valitsin mustille jo hiukan kulahtaneille farkuilleni kaveriksi hopeisen värin. Otin siis spraymaalipurkin käteeni, ja ripustin farkut henkarissa ulos roikkumaan. En edes halua kuvitella minkälainen lattia meille olisi tuon projektin jälkeen jäänyt jos olisin sisällä ruvennut säheltämään! Suojaavat ja ei-niin-hienot vaatteetkin oli ihan hyvä älynväläys. Alkutilanne siis oli seuraavanlainen.  (..ja noita värejä voi muuten tilata täältä)


Pullon kyljessä sanottiin, että tasaisen lopputuloksen saamiseksi korkkia ei pidä pumpata, vaan painaa tasaisesti, ja että pullo pitäisi pitää noin 20 sentin päästä maalattavasta kankaasta. Mutta minäpä en halunnut tasaista tulosta, joten tein kaiken päinvastoin: painelin lyhyitä painalluksia ja vaihtelin etäisyyttä. Halusin farkkuihin elävän ja hauskan pinnan, ja aika kivoja roiskeita ja kuvioita tuolla 'tee kaikki ohjeiden vastaisesti'- tekniikalla saikin aikaan. Maalaamisen jälkeen farkkujen piti kuivua kolme päivää, jonka aikana väri kiinnittyy kunnolla. Tämän jälkeen ne voikin pestä pesukoneessa nurinpäin käännettynä. Itselläni tuosta pesemisestä tosin olisi sellainen huomautus, että pikkuveljen mustia farkkuja EI kannata pestä samaan aikaan ellei ihan tahallaan halua ärsyttää. Ainakin tässä ekassa pesussa noista nimittäin irtosi jonkun verran hileitä... Veljen päästä nousevasta savukiehkurasta huolimatta olen kyllä hirmu tyytyväinen lopputulokseen, on just eikä melkeen sellaset kun halusinkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti