maanantai 5. marraskuuta 2012

vino paita ja kynsi-intoilua


Lauantaina sain päähäni kasailla itselleni tuollaisen vinohelmaisen paidan. Olin jollain kangasshoppailureissullani napannut mukaani tuollaista mustaa pitsiä, jonka sisäpuoli on ihanan pörröistä ja lämmittävää ja päätin että se sopii tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Tykkään kyllä paljon lopputuloksesta ja toteutuskin oli helppo kun mikä. Paitulissa on nimittäin lasketut hihat, mikä tarkoittaa (ainakin tässä paidassa) sitä, että hihat ovat suorakaiteen muotoiset palaset. Idioottihelppo juttu siis, varsinkin jos on sitä mieltä että normaali 'mutkikas' hiha on vaivalloinen tehdä. Helman leikkasin ihan reippaasti vinoon.

Innostuin pitkästä aikaa leikkimään kynsilakoilla kun näin jossain (..ehkä facebookissa?) kuvan upean värikkäistä kynsistä. Olen joskus kakarana värjännyt papereita tuolla marmorointitekniikalla, mutta nyt päätin siis soveltaa sitä kynsiin. Innostuin jopa ihan kirjoittamaan teille ohjeet jos joku muukin innostuu!


1. Laita kuppiin lämmintä vettä ja tiputa siihen pisara jokaista haluamaasi väriä. Itse kokeilin ensin kolmella värillä, mutta totesin sitten että kaksi eri kynsilakkapurkkia on ainakin näin harjoitteluvaiheessa enemmän kuin tarpeeksi.. 

2. Ota sitten hammastikku ja sekoittele pisaroista haluamasi laisia kiekuroita. Huom! Tässä vaiheessa kannattaa olla nopea tai lakka ehtii jähmettyä..

3. Upota kyntesi veteen yksi tai kaksi kerrallaan riippuen värilänttiesi koosta. Tämän vaiheen jälkeen kynnet näyttää kamalilta, muttei kannata säikähtää!

4. putsaa reunat kynsilakanpoistoaineella ja tadaa, sähäkät kynnet on valmiit!

HUOM! jos käyttää vaaleita värejä niinkuin minä, kannattaa kynnet ensin lakata valkoisella kynsilakalla niin värit tulee paljon paremmin esille :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti