sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pehmoenkeli

Tänään oli aivan ihana päivä. Ei mitään erityistä ohjelmaa, aikaa vain itselleni. Eräs työkeikka siirtyikin yllättäen myöhemmälle, siitä johtuu tämä ihana vapaapäivä. Tänään siis ehdin tehdä kaikkea mitä huvitti, muunmuassa väkersin erään aikaisemmin tällä viikolla alottamani paitulin valmiiksi. Collegepaidat ovat mielestäni yleensä kuolettavan tylsiä ja siksi yritänkin pysyä niistä erossa, mutta viileähkö syksytuuli ohjaili minua kangasshoppailureissullani kuitenkin tuon ihanan lämpöisen harmaan collegen pariin. Mikään tavallinen lopputulos ei siis ollut hakusessa, niinpä annoin luovuuteni virrata. Olen ihan pikkutytöstä asti tykännyt tosi paljon enkeleistä, ja kuulemma puin silloin vauvaikäisen pikkuveljenikin pikku enkeliksi pitsimekkoineen ja siipineen kaikkineen! Sieltä siis ehkä juontaa tämä ihastukseni enkelin siipiin ja sellaiset päätinkin paitulini selkämykseen taiteilla.


Tässä siipienmaalaus/koristelutarvikkeet; mustaa kangasmaalia, pieniä lasihelmiä sekä kapeaa koristeketjua
Minun tapauksessani koko paita siis syntyi alusta asti itse, mutta jos innostutte ja kaapeista löytyy lojumasta sopivan tylsähkö piristystä kaipaava college niin toki nuo siivet voi jo valmiiseenkin paitaan tehdä. Maalailin siis kuvion ihan vapaalla kädellä hiukan ohennetulla kangasmaalilla ja sen kuivumisen ja silittämisen jälkeen ompelin helmet ja ketjun pätkät siipien reunoja korostamaan. Silitys siis on siksi erityisen tärkeä työvaihe, että sen aikana maali kiinnittyy kankaaseen, jonka jälkeen vaatteen voi heittää huoletta vaikka pesukoneeseen. 


Yksityiskohta toisesta siivestä
Halusin paidan etupuolellekin jonkun jujun ujuttaa, ja nappasin kangaspinkoista collegen kaveriksi mustaa pitsiä. Siitä tein keskelle eteen sekä hihoihin noin 5cm levyiset pitsiraidat. Ne toivat koko vaatteeseen yhtenäisempää tunnelmaa ja kivaa erilaisuutta.

 Valmistuneen enkelipaitani lisäksi hymy nousi huulilleni mm koska..

     1. sain nukkua niin pitkään kun halusin ja hillua yöpuvussa koko aamupäivän
     2. ei ollut pakko tehdä mitään
     3. aurinko paistoi ja oli kaikin puolin aivan mahtava syyssää
     4. ..mikä onkin jo itsessään ihan tarpeeksi hyvä syy lähteä piristävälle juoksulenkille
     5. lenkin jälkeen oli ihana olo ja intialainen ruoka maistui erityisen hyvältä
     6. nyt saan mennä sohvalle löhöämään ja katsomaan jotain telkkarihömppää ilman sitä tunnetta että
         ihan kohta pitäisi taas lähteä jonnekin

Nauttikaa vielä viikonlopun viimeisitä hetkistä!

2 kommenttia:

 1. Upee! Munki pitäs ottaa niskasta kii ja toteuttaa pari mekkoideaa:)

  www.tikustamakkaraa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse tehdyt jutut palkitsee aina ja fiilis siitä että kellään muulla maailmassa ei oo samanlaista vaatetta/asustetta on aika mahtava! Ja vaikka ei kaikki aina menis ihan putkeenkaan niin silti tekemällä oppii ja kehitys on huimaa!

   Poista