lauantai 27. lokakuuta 2012

Chanel & rock

Niinkuin eilen lupailin, tässä teile nyt sitten vähä yksityiskohtaisempaa postausta tästä itse tehdystä jakusta. Chanelmaisen siitä tekee erityisesti tuo kangas, ja ehkä myös kapeahko malli. Niin klassiselle linjalle en kuitenkaan jäänyt, vaan kanttasin reunat mustalla tekonahalla. Hihatkin saivat piristystä nahkaraidoista.



Ensin olin sitä mieltä etten laita tuohon mitään kiinnityssysteemiä, mutta pähkäilemisen jälkeen eräs viisas neitonen sanoi etteihän siitä ainakaan haittaa ole. Ja tottahan tuo on, tulen useimmiten varmaan pitämään jakkua auki, mutteivät nuo hakaset silloinkaan huonoilta näytä kun ovat noin pieniäkin..




Valmiita kaavoja minulla ei tuohon ollut, mutta piirtelin kaavat eräästä muutama viikko sitten ostaneestani H&M jakusta ja muokkailin niitä hieman. Olin jotenkin aikaisemmin siinä uskossa, että jakun tekeminen on jostain syystä todella hankalaa, mutta ei sinne päinkään! Itse jakku valmistuikin tosi nopeasti ja helposti, päänvaivaa sitten tuottivatkin nuo nahkakanttaukset, joiden taas olin ajatellut olevan ihan iisi juttu.. Tuollainen tekonahka on nimittäin niin nihkeäpintaista, ettei se luista ompelukoneen paininjalan alla yhtään, minkä johdosta olin saada yhden jos toisenkin raivokohtauksen. Kaiken lisäksi tuo nimenomainen tekonahka on vielä venyvääkin, mikä toi taas osaltaan sellaista 'mukavaa' haastetta tuohon touhuun. Venyvyydelle en mitään mahtanut, mutta kun totesin ompelemisen nahkeuden takia olevan mahdotonta, keksin laittaa kankaan ja paininjalan väliin paperin! Tuolla niksillä sitten alkoi luistamaan, tosin silloin ei nähnyt mitä ompeli niin piti vain luottaa taitoihinsa. Onneksi ei kuitenkaan ihmeempiä haavereita päässyt käymään, ja tässä tälläkin hetkellä naputtelen tyytyväisenä tuo kyseinen vaatekappale päälläni:)


Keräilin tähän loppuun vielä jokaiselta kuluneen viikon arkipäivältä kuvan asustani, haasteenahan oli siis yhdistellä tuota hametta eri tavoin joka päivä. Välillä oli ideoita enemmän ja välillä vähemmän, mutta yllätyksekseni en kyllästynytkään tuohon hameeseen ollenkaan! Päin vastoin, nyt nään sen aika paljon monikäyttöisempänä vaatekappaleena kuin aikaisemmin!

päivä 2 - murrettuja värejä
päivä 1 - pehmoinen neule
päivä 4 - yksinkertaisuus on kaunista
päivä 3 - farkkua ja kimallusta


päivä 5 - skarppina uuden jakun avulla


Itse tykkäsin ehkä eniten päivän 3 asusta vaikka valinta oli kyllä vaikea Löytyykös teiltä lempparia? :)


2 kommenttia:

  1. Wau, tosta tuli tosi magee!! Ihanat noi tekonahkakanttaukset, miten sä siis noi teit? Ihan sikahieno jakku!

    xx Teemu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itekin oon vielä ihan fiiliksissä tosta:D Leikkasin siis ensin tuosta tekonahasta n 5cm leveät, tarvittavan muotoiset palat ja ompelin ne haluamiini reunoihin oikeat puolet vastakkain n 0.5cm saumavaralla. Sitte vaan käänsin ne nurjalle, mutta jätin tuon n2cm 'löysää', mikä siis jäi tuohon näkyviin. Tekonahkahan ei purkaudu eli sitä et tarvinnut ihmeemmin sielä nurjalla polella huolitella, joten hurautin vaan kiinni ja that's it:)Toivottavsti tajuut pikasen selityksen! Ja täytyy kyllä sanoo et sullaki oli hieno jakku (tai no okei, takki..)yks päivä kun sut näin kampissa, se missä oli näyttävät olkapääkoristukset!

      Poista